Tko je bio naš nono Remiđo?

Izbrazdano čelo, žuljave težačke ruke, brižan pogled i velika odgovornost, vjera i ponos, bile su karakterne crte čovjeka čije ime nosi ovo obiteljsko gospodarstvo. Prenijete na djecu i unuke, one žive svakodnevno u obitelji Vanđelić. Kroz svih 6.500 stabala sorti maslina, obrađeni trs, uzgojene nasade trešanja, nektarina, breskvi, marelica, jabuka, kruški i raznolikog bobičastog voća, progovara težački život nona Remiđa. Obitelj na okupu, zajednica koja radi i živi, koja povezuje i daje drugima.

Ime je znak, a obitelj je svetinja. Nono Remiđo je ime koje zrači poštovanjem, a to je ime koje nose naši najbolji proizvodi i čine nas ponosnima.

O našem imanju

U srcu Istre između Bala i Rovinja, nadomak predivnog Jadranskog mora, izdiže se imanje Vanđelić. Smješteno na 50-90 m nadmorske visine, naše obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo okupano je mnogim sunčanim satima, što plodove naše zemlje čini izuzetno kvalitetnima.

Na oko 60 ha obradive površine raste 6.500 stabala raznih sorti maslina i nasadi sočnog voća poput trešnji, nektarina, breskvi, marelica, jabuka, kruški te bobićastog voća poput jagoda, kupina, malina, borovnica i stolnog grožđa. Godišnje proizvodimo oko 40 tona jabuka, 35 tona stolnog grožđa, oko 8 tona jagoda i tonu malina i bobičastog voća.

Visoka kakvoća maslinovog ulja kao i proizvodi voćnih kultura nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Da sve to podsjeća na prekrasan film bez kulisa, da je to stvarnost koja obitelj Vanđelić živi, osjetit ćete dok se vozite puteljkom kroz nasade maslina i voćaka koje zaokružuju redovi busena lavande i grmovi ruža. A kako bi se održala ekološka ravnoteža i stvorila prirodna zaštita od neželjenih nametnika, imanje obogaćuju i umiljate domaće životinje.