Što stvaramo

stvaramo ljubav, svakoga dana

Maslina – kraljica namirnica

Naše ‘tekuće zlato’ najpoznatiji je nositelj imena Nono Remiđo – maslinovo ulje.

Autohtone buže, istarske bjelice, rosinjole, karbonace, leccina, pendolina, frantoia i maraiola – to su naše masline koje rastu na sunčanim južnim padinama Finide i Valade nadomak moru, između Rovinja i Bala u prekrasnoj Istri. Njihovi plodovi miješaju se u svježu, gorku, pikantnu, jedinstvenu i skladnu harmoniju ekstra djevičanskog maslinovog ulja – justo kako bi stija Nono Remiđo.

Osim miješanog maslinovog ulja (kupaža) imamo i monsortna ulja Buža, Rosinjola i Istarska bjelica.

Kako bismo stvorili ekstra djevičansko maslinovo ulje vrhunske kvalitete, naša rana berba maslina počinje ručnim branjem plodova za njihovo očuvanje. Svježi plodovi masline se odmah prerađuju hladnim prešanjem u našoj vlastitoj uljari na imanju. Shodno kakvoći ulja, naše tekuće zlato dolazi i u visoko kvalitetnoj ambalaži – debelo tamno staklo i čep protiv oksidacije ulja očuvat će boju, miris i okus ulja kao da je tek punjeno.

Punoća okusa i blaga pikantnost ovom ulju daju poseban okus zbog kojeg mu je teško odoljeti!

Nagrade

  • FLOS OLEI
    Najpoznatiji svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja uvrstio nas je među TOP 500 svjetskih maslinovih ulja!
  • Rosinjola 2019.
    Zlatna nagrada na Smotri maslinovog ulja, Vodnjan
  • Rab 2014.
    Šampioni na Danima maslina i maslinovog ulja

No, naša fina maslinova ulja nisu jedino što Nono Remiđo čini ponosnim, jer od bobićastog voća koje uzgajamo na imanju proizvodimo rakije i likere od maline, kupine, jagode i latica cvijeta ruže. Ono što ih posebno razlikuje od ostalih je što oni ne nastaju od komine (ostatka vinskog grožđa), već od masulja – zdravih bobica stolnog grožđa te njihovog soka. Prirodnom proizvodnjom od zdravog voća, uz baze jabučne rakije i lozovače, ovi slatki aromatizirani aperitivi voljeni su dio svakog obiteljskog stola.

Među svima njima posebno se ističe liker od latica ruže, s bazom jabučne rakije i lozovače, laticama ruže s posebnim okusom i aromom koja pobuđuje romantiku.

Headbanner-2---b